Félmilliárdos uniós támogatás a Gödöllői Ipari Parknak

Félmilliárdos uniós támogatás a Gödöllői Ipari Parknak

Jövő nyártól kezdi meg működését a Gödöllői Ipari Park (GIP) Szolgáltató Központja, uniós pályázati támogatás segítségével

Örvendetes hír, hogy néhány héttel ezelőtt került aláírásra az a közel félmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatásról szóló szerződés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, mely lehetővé tette a Gödöllői Ipari Park (GIP) legújabb beruházásának, az Innovációs és Szolgáltató Központnak a fejlesztését.

A GIP a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretén belül, az ipari parkok, iparterületek telephely- és szolgáltatás-fejlesztésről szóló pályázaton sikerrel nyerte el azt az uniós és állami támogatást, melynek segítségével 2009 nyarára felépülhet az a Szolgáltató Központ, amely komfortosabbá teszi az ipari parkban működő cégek életét, bérelhető raktárral, irodahelyiségekkel és műhelyekkel bővíti a GIP kínálatát. Ennek megvalósulásával bizonyos szolgáltatásokat, személyi, tárgyi és infrastrukturális feltételeket hatékonyabban és gazdaságosabban lehet biztosítani az ipari parkba betelepülő vállalatok számára, mintha azt az egyes vállalkozók külön-külön hoznák létre saját telephelyükön.

Már a GIP fejlesztésének indulásakor az volt a stratégiai célkitűzés, hogy a 40 hektáros területen ne csupán egy átlagos ingatlanfejlesztés valósuljon meg, hanem egy magasabb szintű, széleskörű infrastruktúrával rendelkező és sokoldalú szolgáltatásokat kínáló, vállalkozóbarát ipari park. Egy olyan komplex fejlesztés, amely a legkülönbözőbb méretű és profilú vállalatok versenyképességét, illetve továbbfejlődését képes biztosítani. Mostanra a betelepült vállalkozások száma (26) elérte azt a szintet, hogy lehetővé, sőt szükségessé vált a szolgáltatások bővítése. Ennek szellemében valósul meg a két épületből álló, összesen 3 ezer négyzetméteres, későbbiekben tovább bővíthető Szolgáltató Központ a park főbejárata mellett, 1,5 hektáros területen. Itt kapnak helyet a bérelhető, kulcsrakész irodák, a kisüzemek és műhelyek, illetve egy raktárcsarnok is, mindez pedig a kisvállalkozások letelepedését is segíti.

A jogerős építési engedély birtokában már októberben el is kezdődött a lehetséges kivitelezők kiválasztása. Heteken belül indulhat az Innovációs és Szolgáltató Központ építése a hozzátartozó parkolókkal, valamint további közmű- és útépítésekkel. A teljes beruházás mintegy 1,6 milliárd forintos fejlesztést jelent és befejezése 2009 nyarán várható.

A Gödöllői Ipari Parkban további telkek vásárolhatók, különböző méretekben.

Az Eston International Zrt. tanácsadóként működik közre a Gödöllői Ipari Park fejlesztése és értékesítési folyamata során.

További információ:

Gödöllői Ipari Park
Tel.: 06 28 521 125
www.gip.hu

Eston International Zrt.
Tel.: 06 1 877 1000
ipari@eston.hu

*/ 1