K+F lehetőségek

K+F lehetőségek

A kooperatív innováció nem egyirányú, de mindig előre visz

A Gödöllői Üzleti Park**** fejlesztésének fontos eleme a Gödöllőn és környékén működő felsőoktatási és kutatási intézményekben felhalmozódott szellemi tőke, ami segítheti a betelepülő vállalkozók projektötleteinek megvalósulását. Ezt szolgálják azok a megállapodások is, amelyeket Parkunk a Szent István Egyetemmel, Gödöllő Város Önkormányzatával, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium ugyancsak gödöllői székhelyű Mezőgazdasági Gépesítési Intézetével, valamint a Kooperációs Kutatási Központ Vezetők Egyesületével és az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvánnyal kötött.

E megállapodások célja, hogy a kereskedelmi és logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások mellett olyan iparágakat telepítsünk Gödöllő határába, melyek létrehozzák egy tudásalapú termelő és szolgáltató központ alapjait. A Park célja egyben a térség fejlesztésének elősegítése, munkahelyteremtés, inkubátortevékenység feltételeinek biztosítása, olyan integrált gazdasági modell létrehozása, amelyben a szolgáltatások, a K+F tevékenység, a termelés, a kereskedelem szervesen kapcsolódik egymáshoz, elősegítve egymás működését.

Gödöllő város biotechnológiai kutatásokban elfoglalt pozíciója igen erős, köszönhetően nagyrészt a Szent István Egyetem K+F tevékenységének, illetve a térségben működő további intézeteknek, vállalatoknak. Gödöllőn és környékén három gyógyszeripari cég képviselteti magát: a világ legnagyobb vakcinatermelője, a GSK Bio, a TEVA, és a Sanofi- Aventis, ezenkívül több biotechnológiai hálózat és kutató-fejlesztő kezdeményezés is elindult.