K+F Potenciál a térségben

K+F potenciál a térségben

Gödöllői Agrárközpont Kht.

A GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság feladata a tágabb értelemben vett agrárgazdaság és a vidéki települések fejlesztésének elősegítése, a Szent István Egyetem szellemi kapacitásának gyakorlati hasznosítása, a kutatási és fejlesztési eredmények elterjesztése.

www.gak.hu

Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont

A Kutatóközpontot 1989-ben alapította a Földművelésügyi Minisztérium abból a célból, hogy a biotechnológiai kutatás legújabb eredményeinek segítségével javítsa a magyar mezőgazdaság versenyképességét. A kutatóközpont alap- és alkalmazott biotechnológiai kutatással foglalkozik, valamint jelentős szerepet játszik az FVM által támogatott biotechnológiai kutatások koordinálásban. Négy önálló kutatóintézetből áll: Állatbiológiai Intézet, Környezetbiológiai Intézet, Genetikai Intézet, Növénybiológiai Intézet.

www.abc.hu

Országos Mesterséges Termékenyítő Zrt.

Az Országos Mesterséges Megtermékenyítő vállalat 1960-ban alakult. A társaság vezette be elsőként az országban a mesterséges termékenyítés technológiáját, melyet a modern genetika vívmányait felhasználva folyamatosan fejlesztett. A cég szaporodásbiológiai szolgáltatásokkal, állományelemzésekkel és párosítási tervek készítésével, valamint a mesterséges termékenyítéshez szükséges eszközök forgalmazásával is partnereik rendelkezésére áll.

www.omtrt.hu

Gödöllői Innovációs Központ

Az Innovációs Ügynökségi tevékenység megkezdésével a központ fő szolgáltatási területe az informatikai fejlesztés, amelynek keretében az Ügynökség informatikai hátterét és szolgáltatásrendszerét biztosítja és fejleszti. Ehhez a tevékenységhez illeszkedve a Központ aktív pályázatkezelési tevékenységet is végez az Infopark Zrt.-vel közösen, amelyben informatikai tevékenysége szintén fontos szerepet élvez.

www.gik.hu

GlaxoSmithKline Biologicals Kft.

A GlaxoSmithKline Biologicals a világ vezető oltóanyag-gyártóinak egyike. 165 országba mintegy 1,2 milliárd dózis oltóanyagot szállít évente és 2007-től a világ egyik legkorszerűbb oltóanyagtermelő bázisáról, Gödöllőről látja el a világot tetanusz-, diftéria- és pertusszisz-antigénekkel.

www.gsk.hu

Chinoin Zrt. (Sanofi-Aventis)

A Chinoin kutatás-fejlesztése szerves részét képezi a nemzetközi összehasonlításban is igen kreatív, számos új gyógyszert kifejlesztő Sanofi-Aventis kutatásának. A generikus fejlesztés mellett jelentős az eredeti kutató-fejlesztő munka is.

www.sanofi-aventis.hu