Rövid hírek

Nagykereskedelmi bázist épít az Abaújtej Közös Vállalat - 2009. május

Az encsi központú cég 2007. februárjában vásárolta meg az Ipari Park területén a Kühne Ede utca 1-3. szám alatt található 3.015 m2-es, összközműves telkét a Gödöllői Ipari Park Zrt.-től. A jogerős építési engedély megszerzését követően 2009. áprilisában megkezdődött a közel 1.000 m2-es,hasznos alapterületű nagykereskedelmi raktárbázis építtetése, ami várhatóan 2009. augusztus végére el is készülhet. A Társaság új telephelyén ősztől - egyelőre kb.15 fővel - kezdi meg működését és fogadja vevőit, ahonnan napi kiszállítással látják el a budapesti és az agglomeráció béli kiskereskedőket tejjel, tejtermékkel és különböző húskészítményekkel. Az Abaújtej Közös Vállalat1991. januárjától működik, és főtevékenység szerint foglakozik tejfelvásárlással, tejfeldolgozással és saját előállítású, illetve a társüzemek által előállított termékek értékesítésével. A termékek előállításához szükséges extraminőségű alapanyagot az Abaújtej a Hernád völgyi tejtermelő gazdaságoktól szerzi be.


Ünnepélyes alapkőletétel - 2009. február

Február 19.-én örömteli esemény színhelye volt a Gödöllői Ipari Park, mivel ünnepélyes keretek között elhelyezésre került a főbejárat melletti 1,5 ha-os telken a park leendő Szolgáltató Központjának alapköve. Az ünnepélyes alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón Mészáros László a GIP Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette az ipari park 2009. évi terveit, részletesen bemutatta az épülő komplexumot és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat. Elmondta, hogy a több mint 1,5 Mrd forintos beruházással 2009. július végére megépülő több mint 3.500 m2-es létesítményben 20 db iroda + tárgyalók, 13 db műhely és több mint 1.000 m2-en raktárhelyiségekbérlésére, valamint különféle szolgáltatások - pl. a portaszolgálattal összekapcsolt felügyeleti rendszer, postai-, banki-, jogi-, marketing- és oktatási szolgáltatások, stb. - igénybevételére nyílik majd lehetőség. A vezérigazgató bejelentette, hogy egy 7,4 hektáros új parcellázás révén 33 db telekkel bővül az ipari park telek-kínálata a 1.200-3.600 m2-es alapterületi kategóriában, mivel az eddigi tapasztalatok szerint ezekre mutatkozik a legnagyobb kereslet. Ezt követően Dr. Gémesi György a város polgármestere rövid beszédében kiemelte, hogy a beruházás jól illeszkedik Gödöllő"Érdekvédelem, városfejlesztés és gazdaságfejlesztés" című programjának elemeihez. Rámutatott arra, hogy a mostani válságos gazdasági környezetben induló beruházás nem a jelen, hanem a jövő számára teremt értéket, így szolgálva a környékbeli kis- és közepes vállalkozások fejlődését.


Elindult a GIP Innovációs és Szolgáltató Központ építése - 2009. január

A jogerős építési engedélyek birtokában a komplexum megépítésére kiírt tender végül 2008. december végén eredményesen zárult, és a GIP Zrt. a nyertessel aláírta a kivitelezési megállapodást, mely alapján a beruházás generálkivitelezője a VIDRA Építőipari Zrt, a magasépítési munkák alvállalkozója a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. lett A kivitelezők 2009. január 19.-én hivatalosan is átvették az építési területet, a munkálatokat megindították. A Szolgáltató Központ épületeinek 2009. júliusi átadását követően - a növekvő komfortérzetnek is köszönhetően -, várhatóan jelentősen emelkedik aGödöllői Ipari Park presztízse, így nem utolsó sorban tovább javulhat a park piaci pozíciója is a zöldmezős beruházási és az újépítésű telephelyi lehetőségeket ötvözve kínáló vállalkozások versenyében.


Hamarosan kisméretű telkekkel bővülhet a GIP telekkínálata - 2008. december

December közepén aláírásra került a GIP Zrt. és Gödöllő Város Önkormányzata között az a megállapodás, mely lehetőséget teremt az ipari parkra vonatkozó, jelenleg még hatályos szabályozási terv módosításának folyamata előtt. A módosítás elfogadása lehetővé teszi, hogy az ipari park bejáratával szembeni központi részen elterülő 7,4 ha-os területen kialakításra kerülhessen 29-30 db kisméretű, 1.000 - 3.000 m2-es ipari telek is. A szabályozási terv módosításával, majd az ezt követő telekalakítási és ingatlan-nyilvántartási folyamatokkal párhuzamosan szeretnénk előkészíteni a majdani telekkiosztásokhoz igazított út- és közműkiépítéseket. A beruházást a GIP Zrt. Ipari parkok, iparterületek telephely- és szolgáltatás-fejlesztésről szóló KMOP-s pályázatán történt sikeres szereplése teszi lehetővé. A kialakításra kerülő kis alapterületű telkekkel így további, Gödöllőn működő mikro, kis- és középvállalkozás számára is adott lesz a lehetőség az ipari parki letelepedésre. Terveink szerint a konkrét út- és közműépítési munkálatok az Innovációs és Szolgáltató Központ kivitelezési munkálataival együtt kezdődhetnek el.


Uniós támogatás érkezik a GIP komplexumának fejlesztésre - 2008. október

Nagy-nagy örömmel tájékoztatjuk a Gödöllői Ipari Parkba már betelepült vállalkozókat, partnereinket és minden tisztelt érdeklődőt, hogy a GIP Zrt. 2008. szeptember közepén alá írta a közel félmilliárd forintos, a GIP Innovációs és Szolgáltató Központ létrehozására, valamint termelő- és alapinfrastruktúra fejlesztésre vonatkozó vissza nem térítendő támogatás megítéléséről szóló szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró Pro Regió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Kht.-val. A támogatási szerződés aláírását követően, a beruházás mielőbbi elindításának érdekében heteken belül elindítjuk a kivitelezők kiválasztásának folyamatát is. Terveink szerint a Szolgáltató Központ és az újabb, kistelkes telekkiosztást lehetővé tevő út- és közműépítés - összességében 1,6 Mrd forintos nagyságrendű beruházásának befejezése 2009. nyarára várható.


Megkezdte raktárbázisának építését a Holstein Genetika Kft. - 2008. augusztus

Az 1990-es évek elején alakult Holstein Genetika Kft. az egyik legsikeresebben működő szolgáltató vállalat hazánkban a szarvasmarha szaporító anyagok és tőgyfertőtlenítő termékek piacán. A Társaság 2007. áprilisában vásárolta meg 5.961 m2-es, összközműves telkét a Gödöllői Ipari Parkterületén, a Pattantyús Ábrahám krt.-on. Egy évvel később a Holstein Genetika Kft. már rendelkezett jogerős építési engedéllyel a mintegy 1.000 m2-es, több irodából és raktárbázisból álló telephely létesítéséhez. A kivitelezési munkálatokat 2008. július végén kezdték meg és várhatóan 2009. március-április körül, 10 fővel kezdik meg működésüket az új telephelyen.


Jogerős lett a GIP Innovációs és Szolgáltató Központ építési engedélye - 2008. július

A GIP Zrt. stratégiai célkitűzései között szerepelt, hogy az ipari park 2006. évi megnyitását követően mielőbb, egy széleskörű infrastrukturális ellátottságú és sokoldalú szolgáltatásokat is kínálni képes parkot hozzunk létre. A tervezői versenyeztetést követően az ArtVital Kft. készíthette el az összesen több mint 3.500 m2-es - a későbbiekben akár még tovább is bővíthető - Innovációs és Szolgáltató Központ terveit, mely az ipari park főbejárata melletti 1,5 ha-os területen épülne meg. Jó hír, hogy Gödöllő Város Polgármesteri Hivatalának Jegyzője által kiadott határozat alapján az Innovációs és Szolgáltató Központ építési engedélye 2008. június 23.-án jogerőre emelkedett. A Szolgáltató Központban nem csak komplex szolgáltatások igénybevételére nyílik majd lehetőség, de itt kapnak helyet a kulcsrakészen bérelhető, irodák-tárgyalók, kisüzemek-műhelyek, illetve egy 1.000 m2-es raktárcsarnok is.


Hírarchívum